Nem frankó, hogy nincs Papifrankó

Nem frankó, hogy nincs Papifrankó

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu. Szöveg és videó: Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté
Amióta a youtuberek világában elmélyedtünk, rendszeresen felkerestük a Papifrankó nevű YouTube-csatornát, mert a maga nemében formabontó, új és hiánypótló tartalmat kínált az Istent kereső vagy már keresztény elköteleződésű fiataloknak. Sokat nevettünk, csodálkoztunk, sokszor megdöbbentünk, de újra és újra megfogalmazódott bennünk: tényleg ilyen jó fej katolikus papok is vannak? Lehet, hogy egy pap motorral jár? Hogy ismeri a legmenőbb filmeket? Hogy véleményt tud formálni olyan dolgokról, amelyek a mindennapjaink része?

A Papifrankó oldalán ezt kaphatták mindazok, akik velünk együtt követték a videókat. Fiatalosan, érthetően és nagyon egyszerűen, mégis erővel fogalmazódott meg az az üzenet, amely összeköti az evangélikust a katolikussal, a reformátust a baptistával. Sokszor vitatkoztunk teológiai gondolatokkal, sokszor bosszantottak a más vélemények, de az üzenet mégis áttörte a gátakat, amely így fogalmazható meg: Jézus Krisztus a mai fiatalok Megváltója is! Jézus Krisztus a 21. század élő Ura is!

Mivel nagyon kevés hasonlóan friss és megmozgató keresztény tartalom található a YouTube világában, így óriási hiányt jelent majd ezután, hogy nem érkeznek újra és újra videók a Papifrankó oldaláról. Isten áldja Hodász András atya életét, és adja meg az élő Úr, hogy lendülettel érkezhessenek meg egyházaink a 21. századba! Egy olyan korszakba, ahol az örömhír nem csupán szájról szájra vagy levelek formájában terjed, hanem vlogon, blogon, podcastban és még ki tudja, hány másik formában.

Mert Isten nem a zárt templomba hívott minket, hanem arra, hogy az ő influenszerei legyünk ebben az új világban. Félünk ettől? Pedig nem a félelem lelkét kaptuk!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!