Ismételten fokozott óvatosságra intettek az evangélikus püspökök

Ismételten fokozott óvatosságra intettek az evangélikus püspökök

Share this content.

Szöveg: PÜT
Budapest – „A tavaszihoz hasonló országos és általános templombezárásokat szeretnénk elkerülni, viszont a fertőzési gócpontok területein helyileg a templomok bezárása is szükségessé válhat” – írták az evangélikus püspökök, Fabiny Tamás, Kondor Péter és Szemerei János 2020. szeptember 12-én kelt pásztorlevelükben, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

Kedves Testvéreink!

A Covid-19 terjedésének gyorsulásáról mindannyian halljuk az aggasztó híreket. A ránk bízottakért a magunk helyén mindannyian felelősek vagyunk, ezért ismételten szeretettel kérjük gyülekezeteink és intézményeink vezetőit és tagjait a fokozott óvatosságra, a korábban kiadott püspöki ajánlások és a helyi védekezési szabályok felelős betartására. 

A tavaszihoz hasonló országos és általános templombezárásokat szeretnénk elkerülni, viszont a fertőzési gócpontok területein helyileg a templomok bezárása is szükségessé válhat. Senkit nem szeretnénk magára hagyni a súlyos döntésekben, ezért kérjük közösségeink vezetőit, bizalommal forduljanak hozzánk.

A nehéz időkben különösen is fontos, hogy szóljon Isten igéjének erőt, bátorítást, vigasztalást és reményt adó üzenete. A rendkívüli helyzetre való tekintettel kérjük lelkészeinket, hogy a betegek és a kényszerhelyzet miatt alkalmainkról távolmaradók számára is tegyék elérhetővé igeszolgálataikat képben, hangban vagy nyomtatott formában. Segítsük a gyülekezetünkhöz tartozó családokat, hogy – a lutheri hagyományhoz méltón – otthoni elcsendesedéseket, családi áhítatokat is tartsanak.

Péter apostol tanácsával ajánljuk egyházunk tagjait, szeretett hittestvéreinket Isten oltalmazó szeretetébe: Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. (1Pét 5,7)

Erős vár a mi Istenünk! 

Budapest/Győr 2020. szeptember 12. 

dr. Fabiny Tamás, Kondor Péter és Szemerei János püspökök

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!