Elszáll a madár... – Elbúcsúztak az ágfalvi intézet lakói és dolgozói intézményvezetőjüktől

Elszáll a madár... – Elbúcsúztak az ágfalvi intézet lakói és dolgozói intézményvezetőjüktől

Share this content.

Szöveg és fotó: Heinrichs Eszter
Ágfalva – „A madár elszáll, de a röpte itt marad...” (ismeretlen szerző) – A fenti idézetet választották a szombathelyi székhelyű, de ágfalvi telephelyjel működő pszichiátriai otthon dolgozói és lakói mottóul abból az alkalomból, hogy elköszöntek intézményvezetőjüktől, Gregersen-Labossa Györgytől. Mert bár „a madár elszáll”, Gregersen-Labossa György ezután is gondját viseli az ágfalvi otthonnak, de egy magasabb pozícióból, az evangélikus egyház diakóniai bizottságának elnökeként.

Hálásak vagyunk neki az elmúlt majdnem három évért. Hálásak vagyunk, hogy rengeteget tett azért, hogy 2018. január elsejétől az ágfalvi otthon a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásába kerülhetett, és ezzel elkezdődhetett egy olyan időszak, amely stabilitást hozott mind a lakók, mind a dolgozók életébe és mindennapjaiba.

Gregersen-Labossa György intézményvezető az átvétel után hamar megtalálta a hangot mind az itt élőkkel, mind a dolgozókkal. Ezért is akartunk tőle méltóképpen elbúcsúzni. A búcsúzásnak egy kerti parti adta a keretét, ahol közös lecsófőzés és ebéd után lakóink is elköszönhettek tőle. A rendezvény során egyik gondozottunk a Komédiás dal eléneklésével búcsúzott, a dolgozók pedig egy speciális ágfalvi süteménnyel, a napóleoni időkből itt maradt Böllers’n nevű különlegességgel köszönték meg Gregersen-Labossa György munkáját.

„A madár elszáll, de a röpte itt marad...”

Drága Gyuri! Köszönjük az elmúlt éveket, a közös munkát, a sok-sok bíztatást! Röpülj tovább, Neked az a dolgod, hogy merjél nagyot álmodni, segédkezzél további intézmények átvételénél, és nyerj meg egyházunknak és a diakónia ügyének további dolgozókat és lakókat! Ne feledj minket! Mi sem feledünk, hiszen, tudjuk, „A madár elszáll, de a röpte itt marad...”

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!