Elmaradt a szeptemberre halasztott zsinati ülés – Távolléti szavazást rendeltek el

Elmaradt a szeptemberre halasztott zsinati ülés – Távolléti szavazást rendeltek el

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának elnöksége – a járványhelyzetre való tekintettel – a napokban rendkívüli eljárásról szóló szavazást rendelt el.

A zsinat 49 igen és 3 nem szavazattal ügyrendi módosító határozatot hozott.

Ennek értelmében a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata az egyház szervezetéről és igazgatásáról szóló 2005. évi IV. törvény 117. § (3) bekezdése alapján a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának ügyrendjéről szóló 177/2014. (XI. 28.) zsinati határozatot – az ügyrend 16. § (4) bekezdéssel való kiegészítésével – módosítja. Eszerint a Zsinat az elnökség által összehívott távolléti ülést is tarthat. A levezető elnök – indokolt esetben – távolléti szavazást rendelhet el. Ebben az esetben a Zsinat vita nélkül, a kiküldött előterjesztéshez csatlakozó határozati javaslatról szavaz.

Ennek eredményeként a zsinat elnökei távolléti szavazást rendeltek el a 2019. évi beszámolóját és a 2020. évi költségvetés módosítását illetően.

A zsinati tagok erről távolléti szavazással 2020. szeptember 25-én, éjfélig szavaznak. 

Címkék: zsinat - szavazás - ügyrend -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!