Józsefvárosi gyülekezeti napot tartottak a teremtésvédelem jegyében

Józsefvárosi gyülekezeti napot tartottak a teremtésvédelem jegyében

Share this content.

Szöveg: Románné Bolba Márta, fotó: Román Péter
Budapest – 2020. szeptember 27-én a józsefvárosi evangélikus gyülekezet teremtés ünnepi gyülekezeti napot tartott. Az istentisztelettel párhuzamos gyermekfoglalkozást Slezák Bence és Pászti Noémi vezette, témája a kenyérszaporítás története volt.

Az istentiszteleten a Teremtés hete füzetben szereplő ige alapján Románné Bolba Márta hirdette az igét a szemlélődés és a cselekvés összhangja az istenkapcsolatban címmel. Az igehirdetést a jubileumi év és a nyugalom napjának megünnepléséért írt ima ihlette.

A gyülekezeti napon részt vett 30 fő, 21 felnőtt és 9 gyermek, az ebéd lencsefőzeléket volt.

A programot a Mandák-kertben valósították meg a gyülekezet tagjai: szabad téren, távolságtartásban énekeltek, kertészkedtek, ismerkedtek a komposztálással és komposztföldbe ültettek, vászon táskát festettek és 100 liter környezetbarát folyékony mosószappant készítettek, amit a gyülekezeti tagoknak és a Filadelfia Egyházközség Biztos Kezdet Gyerekházának adományoztak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!