Ez itt a kérdés: Mi az egyházak szerepe a XXI. században?

Ez itt a kérdés: Mi az egyházak szerepe a XXI. században?

Share this content.

Forrás: MTVA, fotó: MTI/Mohai Balázs
Budapest – A kultúrpolitikai, történelmi és társadalmi vitáknak otthont adó Ez itt a kérdés hétköznaponként 20 órától látható az M5 kulturális csatorna műsorán. A keddi adás témája: az egyházak szerepe a XXI. században lesz.

Az Ez itt a kérdésben parázs vitákat láthatnak az érdeklődők: olyan aktuális kultúrpolitikai és tudománypolitikai témák kerülnek terítékre a műsorban, amelyek nagy vihart kavarnak a közéletben. A keddi adásban többek között szó lesz a modernkori keresztényüldözésről, az egyház szerepéről és jelentőségéről, társadalmi befolyásáról és az állammal való kapcsolatáról.

Gulyás István műsorvezető vendégei: Köves Slomó vezető rabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője, Fabiny Tamás evangélikus püspök, Bogárdi Szabó István református püspök, Mohos Gábor esztergom-budapesti katolikus segédpüspök.

Címkék: egyház - szerep - MTVA -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!