A nyomozóink felfedték a rejtélyt a 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusában

A nyomozóink felfedték a rejtélyt a 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusában

Share this content.

Szöveg: Petro de Chalendar Katalin, fotó: György Anna és Józsa Dávid
Piliscsaba – Egy örök élmény marad mindenki számára a 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusa. Az izgalmas rejtély megfejtése 2020. július 26. és augusztus 1. között zajlott, mely során 3–8. osztályos gyerekek kutakodtak az igazság után rengeteg egyéb vidám, mozgalmas és szórakoztató program kíséretében. Az eseményre a piliscsabai Béthel Otthonban került sor. A tábor vezetője Tóth Lilla Eszter volt, a gyerekek és szervezők lelki jólétéért pedig Bonnyai Zsuzska felelt.

Hagyománnyá vált programok

Minden nap a közkedvelt Testébresztővel, vagyis a reggeli tornával kezdődött, melyet különösen fontosnak tartottunk idén, hiszen mind a gyerekek, mind a szervezők átélték tavasszal a bezártság okozta mozgáshiányt. A reggelit követő áhítaton a gyerekek által választott dalokat énekeltük közösen, valamint az egyik szervező mindig felvezette az aznapi Kupaktanács témáját néhány gondolatébresztő felvetés és hétköznapi példa kíséretében. A Kupaktanácsok során korosztályokra bontva kis csoportokban beszéltük át mélyebben az aznapi témákat, valamint drámajátékok és kreatív feladatok segítették azok elsajátítását. A hét mottója A siker foglyai” volt, így a Kupaktanácsok minden nap a sikerességhez kapcsolódó tulajdonságot dolgoztak fel: „lájkéhség”, felelősség, csábítás, őszinteség stb.

Nagy sikere volt idén is a Szemfényvesztők nevű programnak, mely során a táborozók és a szervezők bekötött szemmel élhették át Szent Pál apostol történetét. A hagyományos tábortáncot, mely idén a Hit the road Jack zenére volt koreografálva, a gyerekek nagyon szívesen táncolták szabadidejükben is és az utolsó esti bankett egyik fénypontja is ez volt.

Nyomozás

A táborozóknak idén egy hírességeknek szóló hétvégén résztvevő nyolc közismert ember közül kellett kiválasztaniuk, hogy kit gyanúsítanak meg a bűncselekmény elkövetésével. Minden nap a nyomozó csoportok összegyűltek az új információkat megvitatni, helyszínelni, majd végül kikérdezni a szereplőket.

Az igazság felszabadít!? Erre a kérdésre pedig pénteken kaptunk választ a Titok nyitja nevű programon, amikor egy csapat rá is jött a tettes kilétére és céljára, bár a többiek se jártak messze tőle.

Egyéb közkedvelt programok

Nagy sikere volt a gyerekek körében a kirándulásnak, mely során meglátogattuk a solymári várat, és szinte az egész napot a szabad levegőn töltöttünk mindenféle kültéri játék kíséretében. Mindenki egyik egyértelmű kedvence természetesen a Fürdünk a népszerűségben nevet viselő program volt, ahol különböző vizes játékokkal mérhették össze a táborozók az erejüket, majd a végén a jól megérdemelt és kihagyhatatlan vízicsatával zártuk le a napot. Péntek délután és este került sor az önfeledt ünneplésre először a Témazárón, ahol különböző hírességek küzdöttek meg egymással, majd este a Vándorbanketten, ahol hatalmas limbózás és tánc mutatta mindenki jókedvét.

A tábor utolsó napján, szombaton a tábor lelki vezetője, Bonnyai Zsuzska megtartotta az igazán meghitt hangulatú 89. KÖSZI Megálló istentiszteletet. Ezt követően került sor a díjkiosztásokra, egy utolsó közös ebédre, majd a megható búcsúzkodásra, végül pedig a tábor elhagyása következett.

Egy igazán változatos, tartalmas és csodás pillanatokkal teli tábort zárhattunk szombaton. Szeretettel várunk minden 38. osztályost jövő nyáron is! 2020 őszén pedig vadiúj táborral, az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós táborral készülünk az 512. osztályosoknak Piliscsabán, 2020. október 2225. között. Találkozzunk ott is!

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:
Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek
Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com
A 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusa a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!