Rendhagyó konfirmáció zajlott Sopronban – 44 fiatal vehetett először úrvacsorát

Rendhagyó konfirmáció zajlott Sopronban – 44 fiatal vehetett először úrvacsorát

Share this content.

Szöveg: Tóth Károly, fotó: Kóczán Krisztián
Sopron – A kialakult szokásoktól több ponton is eltért az idei konfirmáció a soproni gyülekezetben. A szokásos pünkösdi időpont helyett szeptember 27-én tartották az ünnepet.

A fertőzés veszélyének csökkentése érdekében nem közös, kétnyelvű istentiszteleten részesültek konfirmációban a német és a magyar csoport tagjai, hanem ugyanazon a napon, de két külön alkalmon.

Sok család számára fájó korlátozás volt, hogy az ünnepi istentiszteleten csak a frissen konfirmált fiatalok vehettek úrvacsorát.

Az idén megszakadt az a hagyomány is, hogy a fiatalok a XVII. századi Gálffy-kehelyből részesülnek először a szentségben.

Viszont szép része volt az ünnepnek, hogy egyedi kiskelyhekkel vehettek úrvacsorát, amit Luther-rózsa, a 2020-as évszám és a monogramjuk díszített, és amit aztán emlékként haza is vihettek.

Bár két külön istentiszteletet tartottak, de a közös csoportkép így sem maradt el Holger Manke és Tóth Károly lelkészekkel. A rendhagyó körülmények nem csökkentették az ünnep jelentőségét, nem kisebbítették Isten áldását, amiben 44 fiatal részesült 2020-ban a soproni evangélikus gyülekezetben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!