Rendhagyó konfirmáció volt Rozsrétszőlőn

Rendhagyó konfirmáció volt Rozsrétszőlőn

Share this content.

Szöveg: Sztankó Gyöngyi, Jávori Fülöp, fotó: Csutkai Csaba
Nyíregyháza – Rozsrétszőlő – Isten iránti hálával számolunk be a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség IV. számú körzetének konfirmációjáról. Rendhagyónak számított az alkalom, mert a pandémia miatt 2020 május 30-a helyett, 2020 augusztus 23-án adatott lehetőség megrendezni. Idén a nagytemplom felújítása miatt – szokástól eltérően – Rozsrétszőlőn, a Betlehem Evangélikus Gyülekezeti Házban tartottuk a konfirmációi ünnepélyt.

Sokszor a kényszerhelyzetekből születnek új és jó dolgok. Idén a járványhelyzet miatt nem lehetett a szokott időben a konfirmációi vizsgát és istentisztelet megtartani, így nyolc hónap helyett tizenegy hónapig lehetett együtt a konfirmációra készülők csapata. Örültünk, hogy ez egy nagyszerű isteni ajándék és lehetőség lett.

Szép emlékeink vannak erről a szűk évről: vidám és tanulságos konfirmáció órák Sztankó Gyöngyi lelkésznővel és Belyus Beáta hitoktatóval, más felekezetek templomainak látogatása, és egy bodrogkeresztúri hétvége éppen a karantén előtt. A pandémia alatt online tartották a kapcsolatot a konfirmandusok a lelkésznővel. A helyzet enyhülését követően, nyáron folytatódott a konfirmációi oktatás, ahol korálokat is tanultunk Jávori Fülöp harmadéves teológus-lelkész szakos hallgató segítségével. A felkészülés fontos része volt a Gyermek és konfirmandus tábor.

Különleges és értékes társaság készülhetett együtt az első úrvacsoravételre. Isten áldása kísérje életüket, szolgálatukat minden nap! 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!