A fehérorosz egyház az LVSZ-alapból vett védőeszközökkel segíti a helyi iskolákat

A fehérorosz egyház az LVSZ-alapból vett védőeszközökkel segíti a helyi iskolákat

Share this content.

Forrás: lutheranworld.org, fordítás: Balicza Klára
Grodno – A fehéroroszországi Grodno városának evangélikus gyülekezete a Lutheránus Világszövetség COVID gyorssegélyéből vásárolt védőeszközöket a helyi óvodák és iskolák számára. Bár az oktatás Fehéroroszországban ingyenes, a működési költségek jó részét (felújítások, felszerelések) az iskoláknak maguknak kell előteremteniük.

A koronavírus-járvány kitörése miatt sok oktatási intézmény szembesült azzal, hogy a védőfelszereléseket nem tudják megvásárolni, ezért Vladimir Tatarnikov lelkész az LVSZ-hez fordult. Az onnan érkezett támogatásból két hónapra elegendő maszkot és egy évre elegendő fertőtlenítőt tudtak beszerezni az óvoda, iskola és a kórház számára. 

A grodnoi gyülekezet az Oroszország és utódállamai területén működő ELCROS [Evangelical Lutheran Churches in Russia and the Other States] egyházközösség tagja. A Fehéroroszországban élő evangélikusok számáról nincsen pontos nyilvántartás, mivel a gyülekezetek és közösségek egy része tagja ELCROS-nak, másik része viszont egy attól független fehérorosz evangélikus egyházhoz, vagy amerikai konzervatív evangélikus egyházakhoz köthető. 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!