Az aradi vértanúkra emlékeznek Békésben

Az aradi vértanúkra emlékeznek Békésben

Share this content.

Forrás: beol.hu, Békés Megyei Hírlap
Békéscsaba – Október 6-án, kedden az aradi vértanúk tiszteletére megyeszerte rendeznek programokat. Ezen a napon a magyar lobogót félárbócra eresztik, a középületeken megjelennek a gyászlobogók.

Battonya
18.00: megemlékezés a városháza előtt.

Békéscsaba
14.00: az Aradi vértanúk ligetében, a kopjafánál műsort adnak a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium tanulói, majd lesz beszéd és koszorúzás is.

Gyula
11.00: megemlékezés az aradi vértanúk tiszteletére az 1848/49-es Honvédtiszti Emlékhelynél. Emlékbeszédet mond a Honvédelmi Minisztérium képviselője. Közreműködnek: Dóczy Péter színművész, Tolcsvay Béla énekes-gitáros, zeneszerző, az Erkel Ferenc Vegyeskar.

Mezőberény
18.00: megemlékezés az aradi vértanúk tiszteletére az I. kerületi német evangélikus templom melletti Kossuth-, Széchenyi-szobornál. Beszédet mond Lázárné Skorka Katalin evangélikus lelkész. Közreműködik Urbancsek Zalán.

Mezőkovácsháza
10.00: megemlékezőműsor a vértanúk tiszteletére a re­for­mátuskovácsházi temetőben.

Orosháza
16.00: megemlékezés az aradi vértanúkról a történelmi emlékparkban.

Sarkad
Délután, este: városi megemlékezés nem lesz. Az önkormányzat azt kéri, hogy aki szeretne, az látogasson el a délutáni, esti órákban az aradi vértanúk emlékművéhez családjával, ismerőseivel, és rója le tiszteletét egy szál virág elhelyezésével vagy egy mécses gyújtásával.

Szarvas
15.00: városi megemlékezés a Zenepavilonban. Köszöntőt mond Babák Mihály polgármester, beszédet mond Lázár Zsolt esperes, valamint műsort adnak a Benka Gyula evangélikus iskola tanulói.

Tótkomlós
11.00: megemlékezés az Újtemetőben, Horváth Sámuel síremlékénél.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!