Reformáció hava

Reformáció hava

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Mire e lapszámot kézbe veszik kedves olvasóink, már a reformáció hónapjának szinte a közepén tartunk. És bár ebben az évben ez a hónap is másként alakul, mint terveztük, magazinunk fókuszában mégis a reformálás, a változás, illetve a leltárkészítés van, mert ez utóbbi nélkül nem lehet változtatásba kezdeni.

Gáncs Tamás így ír Élő víz rovatának aktuális cikkében: „Leltárt készíthetünk: eddigi életünkről, de a mögöttünk lévő, felforgatott fél évről is.” A kelenföldi igazgató lelkész azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy mindehhez önvizsgálat kell, és tanulnunk kell azt is. Ahogy talán újra kell tanulnunk ünnepelni, a vasárnapot újfent megszentelni; erről szól Fabiny Tamás elnök-püspök személyes hangvételű cikke az Égtájoló rovatban.

„Számomra a hit a kegyelem elfogadása. A hit és annak elmélyülése folyamatos esemény az életünkben” – ezt már Csermely Péter akadémikus, hálózatkutató írja egyik izgalmas blogbejegyzésében, amelyet Tallózó rovatunkban találnak.

Akár úgy is érezhetik többen, hogy túl sokat foglalkozunk a koronavírus-járvánnyal, a korlátozásokkal és a következményekkel, arról azonban talán kevés szó esik, hogy mi a dolgunk keresztényként a járványhelyzetben. Mi a felelősségünk, mi a mindennapi teendőnk hívőként? – ezekre a kérdésekre ad választ Nagy Zoltán esperes rövid és kristálytiszta szövege. És azt javaslom, ne lapozzák át Füller Tímea Piros, piros! című tárcáját se.

Végül hadd említsem meg lapszámunk kulturális vonatkozású cikkeit. Morális kérdéseket feszegető színdarabokról, lelki küzdelmet bemutató romantikus filmről írunk, és felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét a Luther Kiadó újdonságaira, Dietrich Bonhoeffer Közösségben, illetve Füller Tímea Holtág című kötetére. Ez utóbbiról Pángyánszky Ágnes írt értő, az örök élet reménységét hangsúlyozó ajánlót.

Kézdi Beáta

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!