Három nap önzetlenség – A Székács-iskola minden osztálya megmozdul

Három nap önzetlenség – A Székács-iskola minden osztálya megmozdul

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Bogdánffy-Szőke Anett
Orosháza – „Mutasd meg, mire vagy képes!” – olvasható a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes ifjúsági akció holnapján. Mert adni és másokért tenni még mindig jó! Ezt bizonyítják be ismét az evangélikus iskola diákjai.

A Székács evangélikus iskola ebben az évben is kapcsolódott a 72 óra kompromisszumok nélkül országos, önzetlen segítségnyújtásról szóló rendezvénysorozathoz. Az szervezők azt mondják, a járványhelyzet miatt idén nem tudnak annyi külsős helyszínen segíteni, mint amennyin szeretnének, de így is megmozdul szinte az egész iskola.

A gyerekek keveredésének elkerülése érdekében más-más helyszíneken önkénteskednek a különböző osztályok. Vannak, akik szemet szednek Gyopároson, mások segítenek kívül-belül széppé és tisztává varázsolni a Diáktanyát és a Rinka Mancs kutyamenhelyt, valamint a Máltai játszóteret. Megint mások rendezik a hadisírok környezetét, a katolikus plébániát, az evangélikus templomot, az óvoda és az iskola körüli területet. Voltak, akik kutyaeledelt ajándékoztak a Szikhátnak és Rinka Mancs menhelynek, a gimnázium nyolc osztálya a hála jeleként az Orosházi Kórház betegápolási osztályain dolgozóknak vitt gyümölcskosarakat, a felső és az alsó évfolyamosok az evangélikus egyház szeretetszolgálatában lévő rászorultaknak gyűjtöttek gyümölcsöt és tartós élelmiszert.

„A Székács Evangélikus Iskola kicsi és nagy diákjai évek óta tudják, érzik és élik azt, ami a 72 óra kompromisszum nélkül mottója: „Több vagy, ha adsz.” Ezekben a napokban ez az érzés felerősödik, intenzívebbé válik, de az a törekvésünk – mert küldetésünknek tekintjük –, hogy egyre inkább áthassa a diákjaink és pedagógusaink mindennapi gondolkodását, világlátását is – mondta el Nagy Róbert, az intézmény igazgatója.

A háromnapos rendezvényt vasárnap egy hálaadó istentisztelet zárja.

 
 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!