12 fácskát ültettek el a nyáregyházi parókiakertben

12 fácskát ültettek el a nyáregyházi parókiakertben

Share this content.

Szöveg: Sánta József
Nyáregyháza – Lelkes gyerekcsapat gyülekezett össze a Nyáregyházi Evangélikus Leányegyházközség parókia udvarán. A Teremtés hete keretében néhány facsemete került elültetésre és így egy jó kis közösségi program kerekedett a gyülekezetünkben.

A jelenlegi helyzetben csak szűkös keretek között és nagy odafigyeléssel lehet szervezni bármilyen alkalmat, így éppen jó programnak ígérkezett egy kis kerti munka és a lehullott levelek összeszedése, hogy összehívhassuk gyülekezetünk hittanosait. A kis gyerekcsapat hamar belepte az udvart hitoktatójuk, Kotyinszkiné Gajdos Szilvia vezényletével. A gyerekek gereblyével és talicskával láttak neki a munkának, míg mások pedig az itt lakók játékos kutyáját vették gondozásba. 

Mikor az utolsó fa is beérkezett, a gyülekezetünkben korábban is sokat segítő Pollák István helyi kertész, valamint a pénztárosunk, Lipót Zsolt helyezték ki a csemetéket, és elkezdődhetett a gödörásás. Sajnos kemény talajba vágtuk az ásónkat, megérződött a kevés nyári eső, így a föld bizony megizzasztotta a kicsiket és a nagyokat, beleértve a gyülekezet lelkészét, Sánta Józsefet is.

Jól is jött félidőben a szünet. Néhány gyülekezeti tagunk jóvoltából egy hatalmas adag palacsintával, süteménnyel és üdítővel sikerült visszapótolni az energiát. A cukorkóma és a rövid szusszanás után jöhetett a sok locsolókanna, és végül közös, kitartó munkával földbe került az apostoli létszámú famennyiség.

A Teremtőnk iránti hálával egyik hittanos felvetésére elmondtuk közösen az Apostoli hitvallást, majd imádkoztunk, és hangos Erős vár a mi Istenünk köszönéssel véget is ért a nap. Hálásan köszönjük, hogy az Ararát Munkacsoport pályázat támogatásával megvalósíthattunk egy ilyen programot a gyülekezetünkben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!