Megalakult a Balaton-Hévízi Németajkú Evangélikus Gyülekezet

Megalakult a Balaton-Hévízi Németajkú Evangélikus Gyülekezet

Share this content.

Forrás: evkircheheviz.de
Hévíz – 2020 nyári napfordulóján, június 21-én alapították meg egy Kehidakustányban tartott ünnepi istentisztelet keretén belül a Balaton-Hévízi Németajkú Evangélikus Gyülekezetet (Hévíz, Hunyadi utca 10.). A gyülekezet célja, hogy Magyarország e szegletében élő, vagy a régióban szabadságukat töltő, németül beszélő testvéreket megszólítsa és számukra keresztény közösséget biztosítson.

Az EKD (Németországi Protestáns Egyház) által egyedüliként elismert turisztikai gyülekezet új lelkésznőjét, Rita Mick-Solle-t 2020. szeptember 1-jén helyezték szolgálatba, és az október 11-én tartott aratási istentiszteleten Barbara Lötzsch, a Budapesti Németajkú Evangélikus Gyülekezet lelkésznője az EKD megbízásából iktatta be, ugyanis a járványügyi helyzet miatt Prof. Dr. Martin Illert, egyházfőtanácsos nem tudott személyesen részt venni az ünnepségen. 

Istentiszteleti alkalmak: minden vasárnap 10.30-tól.

Havi egy alkalommal bibliakört is tartanak, illetve közösségi találkozások részére is teret biztosítanak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!