Traktort és járdákat adtak át Bakonytamásiban

Traktort és járdákat adtak át Bakonytamásiban

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió
Bakonytamási – Közel tízmillió forint értékű traktorral és utánfutóval, illetve közel nyolcmillió forint értékben felújított és újonnan kialakított járdaszakaszokkal fejlődött a falu.

A Magyar Falu Program (MFP) „közterület karbantartásáért szolgáló eszközbeszerzés” pályázatán elnyert összegből vásárolt traktort és utánfutót, illetve a Start-munkaprogramban megújult járdaszakaszokat adták át ünnepélyesen pénteken a kultúrházban.

Forsthoffer Zoltán polgármester kiemelte, több mint 2,4 millió forint támogatásból, valamint több mint 5,3 millió forint önerőből közel 800 méter járdát tudott felújítani az önkormányzat a Kossuth és Széchenyi utcában, valamint a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében újat létesíteni a Jókai utca és a temetőbejárat között. A közterület karbantartási, szépítési feladatainak hatékonyabb ellátásához eztán a több mint 9,5 millió forintos támogatásból beszerzett Lovol m504 típusú traktor nyújt gépi segítséget.

„A község az elmúlt évtizedek alatt sokat fejlődött, az előző faluvezetés rengeteg saját erővel mindent megtett azért, hogy élhető, szerethető település legyünk. A jelenlegi képviselő-testülettel szeretnénk tovább folytatni a megkezdett munkát, igyekszünk kihasználni a kormány pályázati lehetőségeit. Célunk továbbra is a település építése, szépítése, gazdagítása, és a remélhetőleg hamar véget érő vírusjárvány után közösségi programok biztosítása” – tette hozzá a faluvezető.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a közhasznú foglalkoztatottak számának jelentős lecsökkenése indokolja a kézi munkaerőt kiváltó gépek szükségességét. A falvak régóta elnéptelenednek, a helyi lakók idősödnek, kevés gyermek születik, így elvesztik a városokkal szembeni, nyugodt életet, rendezett környezetet adó versenyhelyzetüket. A fiatalok számára azonban fontosak a városihoz hasonló körülmények. Ezért jött létre a MFP, melynek jövő évi költségvetése 251 milliárd forint lesz. Buzdít a pályázati lehetőségek minél szélesebb igénybevételére.

A rendezvényen közreműködött a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület néptáncokkal, valamint Borsné Gajdacsik Krisztina könyvtáros helytörténeti írás felolvasásával. A nemzeti színű szalag átvágását követően Szakos Csaba evangélikus lelkész áldotta meg a fejlesztéseket.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!