Teológiai könyvestek – A lelkivezetés fontossága

Teológiai könyvestek – A lelkivezetés fontossága

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa, fotó és videó: Győri András Timótheus
Budapest – Második alkalmához érkezett a Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös rendezvénysorozata, a Teológiai könyvestek 2020. október 19-én. A kerekasztal-beszélgetésen ez alkalommal a Luther Kiadó gondozásában 2019-ben napvilágot látott A lelkivezetés kézikönyve című kötet került terítékre.

A Heikki Kotila szerkesztette könyvről Seben Glória pszichológus, evangélikus lelkész és hittanár, az EHE Valláspedagógia Tanszékének doktorandusz munkatársa és Bence Áron, a kötet fordítója, történelem–finn szakos bölcsész, evangélikus lelkész beszélgetett az EHE Ószövetségi Tanszékének vezetője, Varga Gyöngyi kérdései alapján.

Az eszmecsere során többek között azokra a kérdésekre keresték a választ, mi a szerepe a Szentléleknek a lelkivezetésben, mennyire csak a „belső szoba” az imádság színtere, vagy milyen hatással lehet a lelkivezetés az egyén mindennapjaira.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!