Játszóteret újítottak fel a 72 órás önkéntesek

Játszóteret újítottak fel a 72 órás önkéntesek

Share this content.

Szöveg: Konkoly Márk
Tatabánya – A 72 óra kompromisszum nélkül Komárom-Esztergom megyei megnyitóját az idei évben Bencsik János, országgyűlési képviselő nyitotta meg Tatabányán az evangélikus kistemplomban. Komárom, Tatabánya, Tata, Nyergesújfalu csatlakozott közel 200 fő önkéntessel a projektet vállalva, hogy szebbé tegyék környezetüket és felhívják az önkéntesség értékteremtő képességét a fiatalok körében. Templomkert, iskola udvar rendbetétele, kerítésfestés, tanösvény padjainak felújítása volt többek közt, amit az önkéntesek végeztek.

Képriport:

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat – Gyűrű utcai Játszóterének (Budapst, III. kerület) csapata pénteken kezdte meg a munkát „Verselemzők Barátok Klubja-Apuka klub” néven egy tini, kétgyerekes anyuka, valamint a tavalyi Erasmus+ ösztöndíjas, immár máltás kollégák bevonásával.

A csapat a kerítés szerelését és a beérkezett ruhaanyag szortírozását/előkészítését tűzte ki célul a hétvégi munkára. Sajnos időszűke miatt (mindenki munka után jött) nem jutottak a végére a dolognak, de a hangulatra nem lehetett panasz.

Szombaton a Regnum Marianum Katolikus Közösség Egyesület Pitpit csapata négy fővel érkezett a helyi koordinátor szervezésében. Velük az előző nap megkezdett kerítés szerelését és előkészítését folytatták, majd neki kezdtek a díszítésnek is. A választott figura egy katica volt, mely a nap végére kezdett alakot ölteni. 

Vasárnap a Karinthy Frigyes Gimnázium 10. C osztálya jött összesen 12 fővel, Kollár Melinda osztályfőnök vezetésével. Itt a jó hangulatú 16 éves fiatalok az eső ellenére azonnal belevetették magukat a munkába. A csapat egyik fele a trambulint szerelte, hogy a játszótér közönségének is különleges legyen a nap, amíg a másik fele megszervezte a munkafolyamatot, majd közösen álmodták meg, hogy milyen figurákat szeretnének megvalósítani.

Mindkét 72 órás csapat 5-5 órát (IKSZ) áldozott szabadidejéből a játszótér szebbé és barátságosabbá varázsolására.

Az elkészült művek meghozták a kedvét a játszótér közönségének is a munkára, így az előző nap elkezdett katica, a róka, a koala és a kisautó mellé felkerült egy flamingó, valamint az esős időben a nyarat idéző háromgombócos fagylalt, és elkezdett egy piros kucsmás gomba is nőni a kerítésen.

1-1 figura elkészítése kb. 2-2,5 órát vett igénybe a színek számától függően, 4-5 ruhadarab felhasználásával. Az ötlet annyira megtetszett a játszótér kisgyermekes látogatóinak, hogy a további tervek közé felvették a határoló kerítés további díszítését. A 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció keretében a projekt összesen 30 önkéntest mozgatott meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!