Határtalan beszélgetés a Teológia és határok című kötetről – Kapcsolatok

Határtalan beszélgetés a Teológia és határok című kötetről – Kapcsolatok

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa, Videó: Győri András Timótheus
Budapest – A közelmúltban jelent meg a Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös gondozásában a Teológia és határok című tanulmánykötet. Videósorozatunkban a szerzők – az EHE oktatói – kerekasztal-beszélgetések során „határtalanul” vitatják meg a tanulmányaikban leírtakat.

A második alkalmon a könyv egyik fejezetcímét is adó kapcsolatok témája került előtérbe.

A beszélgetés résztvevői voltak: Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök, az EHE Gyakorlati Tanszékének óraadója, Kodácsy-Simon Eszter, az EHE Valláspedagógiai Tanszékének vezetője, Szentpétery Péter, az EHE Vallás- és Társadalomtudományi tanszékének vezetője és Szűcs Kinga, EHE tanársegédje.

Az beszélgetőtársak az alkalom moderátora, Boda Zsuzsa kérdéseire többek között a következő kérdésekre keresték a választ: hol a határa az ember felsőbbrendűségének a teremtett világban, kik voltak a határátlépő ószövetségi és újszövetségi fiatalok, egyértelműen felismerhetők-e Isten emberi határátlépései, hol a határ a misszióban?

A sorozat első, lehetőségekről szóló beszélgetése itt tekinthető meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!