Megemlékezés a Bátrakról, a Hősökről

Megemlékezés a Bátrakról, a Hősökről

Share this content.

Forrás: szedik.hu, szöveg: Horváth Rita
Szombathely – A SZEDIK (Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ) idős osztály lakói, nagyon nagy lelkesedéssel készültek az október 23.-i és az azt követő események megemlékezésére Rába Tamás terápiás munkatárs vezetésével.

Az egyórás műsor alatt teljes átérzéssel, tele emlékekkel, lehajtott fejekkel, könnyekkel emlékeztünk a forradalomra. Munkatársunk vezetésével a lakók felelevenítették a történelmet, az akkor lezajlott eseményeket, valamint egy fegyver másolatát is megtekinthették.

Vetített képekkel, bejátszott hang-és képanyagokkal emlékeztek. (Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról vers Sinkovits Imre előadásában, Rákosi Mátyás 60. születésnapi kép, Nagy Imre emlékműve, tüntetés a Bem-szobornál, Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán vers, Mindszenty kiszabadul a fogságból beszéde, Cseh Tamás: Korvin köziek filmbejátszás)

Az ünnepség végén falapra erősített, aszatlra helyezett, a lakók által készített 1956-os nemzeti zászló előtt közösen helyeztük el a megemlékezés virágait, mécseseit a forradalom mártírjainak emlékére.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: SZEDIK - 1956 - megemlékezés -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!