XXIX. Országos Evangélikus Online Hittanverseny – Bibliaismereti verseny Jézus példázatairól az evangéliumok alapján

XXIX. Országos Evangélikus Online Hittanverseny – Bibliaismereti verseny Jézus példázatairól az evangéliumok alapján

Share this content.

Forrás: Gyülekezeti és Missziói Osztály
Budapest – Az idei évben továbbra is négy korcsoportban (1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály) várjuk a résztvevők jelentkezését, akik viszont nem csapatokban, hanem egyénileg mérettethetik meg tudásukat Jézus példázatairól.

XXIX. Országos Evangélikus Online Hittanverseny

Téma: Jézus tanításai
Bibliaismereti verseny Jézus példázatairól az evangéliumok alapján
,,Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek.”
(Mt 6,33)

Szeretettel hirdetjük a következő év – a vírushelyzetre való tekintettel a megszokottól eltérő – hittanverseny kiírását!

Az idei évben továbbra is négy korcsoportban (1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály) várjuk a résztvevők jelentkezését, viszont nem csapatokban, hanem egyénileg mérettethetik meg tudásukat.

Gyülekezetben és egyházi iskolában tanuló diákok egyaránt részt vehetnek a versenyben, a korcsoportokból akármennyi versenyző nevezhet.

A verseny menete:

  1. A jelentkezőket a hitoktatók, vagy a lelkészek készítik fel a megadott igeszakaszok alapján.

  2. A résztvevők online formában feladatokat (tesztek, kifejtős kérdések, játékos feladatok stb.) kapnak, három hónapon (február, március, április) keresztül, melyet kérünk, hogy önállóan töltsenek ki az adott napokon: február 13., március 13., április 17.

  3. A verseny negyedik fordulójában (május) – a témához illeszkedve – egy kreatív feladatra hívjuk a versenyzőket, melynek elkészítésére 1 hónapjuk lesz.

  4. A versenyben minden résztvevő kap jutalmat, melyet – ha a vírushelyzet engedi – a 2021 májusára tervezett Országos Evangélikus Gyermeknapon vehet át Budapesten.

A versenyre való jelentkezés online formában történik az alábbi linken keresztül:

Országos Evangélikus Online Hittanverseny – KATT IDE!

A versenyre való jelentkezés akkor válik érvényessé, ha az online felületen történő regisztrációt követően a szülő/gondviselő letölti és kitölti a kiskorú résztvevő szülői beleegyező nyilatkozatot, majd elküldi a megadott elérhetőségek egyikére.

Reméljük, hogy határon innen és túl is minél többen csatlakoznak a meghirdetett átmeneti
online hittanversenyhez!

A textusok az evangélikus hitoktatási kerettantervet is figyelembe véve a Magyar Bibliatársulat Revideált Újfordítású Bibliájából (2014) kerültek kiválasztásra.

Az igeszakaszok és a hozzájuk tartozó rövid magyarázatok megtalálhatóak a versenykiírás mellett csatolva vagy a gyulmisz.lutheran.hu honlapon.

A felkészüléshez további segítséget nyújt a Jézus tanításai Bibliai foglalkoztató című kiadvány (Luther Kiadó, 2019).

A RUF Biblia elérhető a https://szentiras.hu/ruf weboldalon.

A korosztályok sajátosságaiból adódóan az alábbi szövegeket nem ajánljuk a gyerekeknek önálló feldolgozásra. Sokkal inkább azt javasoljuk, hogy a gyerekek a felkészítő tanárokkal és lelkészekkel való megbeszélés és közös tanulás során mélyedjenek el a szövegekben.

Áldott felkészülést kívánnak a szervezők!

!!! A kiírás teljes változata a korcsoportok igeszakaszaival ITT érhető el !!!

További mellékletek:

1-2. osztály_Igeszakaszok

3-4. osztály_Igeszakaszok

5-6. osztály_Igeszakaszok

7-8. osztály_Igeszakaszok

Kiskorú résztvevő szülői beleegyező nyilatkozata

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!