Egy lelkész házaspár vasárnapja | Égi hívás – földi pálya

Egy lelkész házaspár vasárnapja | Égi hívás – földi pálya

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka
„Ha behunyod a szemed, és magad elé képzelsz egy lelkészt, mit látsz? Valószínűleg egy fekete ruhás, templomban beszélő alakot, aki talán Bibliát tart a kezében. Pedig a lelkész a hét hat napján nem ilyen. A lelkész, ha kell, menedzser, kórusvezető, építész, pályázatíró, olykor temetkezési vállalkozó, ezermester, sofőr vagy egyszemélyes lelkisegély-szolgálat” – olvashatjuk a Luther Kiadó gondozásában megjelent, Égi hívás – földi pálya, avagy miért (ne) legyek lelkész című könyv borítóján.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy lelkész élete, milyen történések, különleges események és kihívások részese, bátran vásárold meg és olvasd el ezt az új kiadványt! Érdemes!

De a lelkész munkája nem csak hat napból áll. Amikor a legtöbb ember a pihenőnapját tölti, a családjával van, horgászik, televíziót néz, főz vagy shoppingol, a lelkész akkor is munkában van. A legszentebb munkában a héten. Sokszor még a legközelebbi hozzátartozói sem sejtik, milyen hatalmas utat jár be, milyen sokféle települést keres fel egy vasárnap alatt, merre tart, mit csinál, kikkel találkozik, mit érez.

Mi most szeretnénk megmutatni nektek, milyen a mi életünk vasárnap! Mikor ébredünk, hogyan készülünk, mikor indulunk, hova tartunk, és hol kik várnak ránk. Hány gyülekezetbe, hány templomba, hány istentiszteletre készülünk, és mik azok a legfontosabb momentumai a megszentelt napnak, amelyek igazán varázslatossá teszik számunkra, evangélikus lelkészek számára!

Tartsatok velünk a somogyi lankákon! Járjuk be Kaposvár és környéke összes evangélikus zegét és zugát!

Szabó Lajos Égi hívás – földi pálya, avagy miért (ne) legyek lelkész? című könyve már kapható a Luther Kiadó könyvesboltjában, és megrendelhető a kiadó webshopjában is ide kattintva

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!