Fülöp Attila posztumusz Örökös Tag lett az Operaházban

Fülöp Attila posztumusz Örökös Tag lett az Operaházban

Share this content.

Forrás: Opera, fotó: Kummer János
Budapest – Az Opera posztumusz Örökös Tagjai közé választották Fülöp Attila magánénekest, az Opera egykori főtitkárát és ügyvezető igazgatóját. Az elismerő oklevelet Fülöpné Tátrai Zsuzsa, a művész özvegye vette át.

Fülöp Attila frissdiplomás hangmérnökként került a komolyzene közelébe, majd 1971 és 2001 között az Opera sokat foglalkoztatott tenorja lett. Szinetár Miklós igazgatói érdeme, hogy az egykori szakszervezeti bizalmiból és rivális főigazgatói pályázóból főtitkárt, majd ügyvezető igazgatót csinált. A társulatot és a színház működését kiválóan ismerő Fülöp Attila valódi kormányosként igyekezett békés vizekre terelni az Opera hatalmas hajóját. Az evangélikus kötődésű magánénekes a Deák téri passiók evangélistája volt több mint 20 évig, és számtalan evengélikus templomban szolgált.

Címkék: Fülöp Attila - Operaház -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!