Közös célért dolgozik az RMDSZ Nőszervezete az egyházi nőszövetségekkel

Közös célért dolgozik az RMDSZ Nőszervezete az egyházi nőszövetségekkel

Share this content.

Forrás: Maszol.ro, fotó: rmdsz.ro, pexels.com
Kolozsvár – Az RMDSZ Nőszervezetének kezdeményezésére hétfőn virtuális kerekasztal-beszélgetést tartottak az erdélyi magyar egyházak nőszövetségei vezetőivel az RMDSZ-es női vezetők. A párbeszéd témája a járványügyi intézkedések megszorításaiból fakadó közösségi gondok és elvárások összegzése, illetve közös megoldási lehetőségek keresése.

A tanácskozás során a nőszövetségek testületei beszámoltak kezdeményezéseikről, tevékenységükről. Az RMDSZ Nőszervezete a márciusban elindított Halljuk Egymást! telefonos szolgálatot, és a Segíts okosan! adománygyűjtő akciót ismertette, hangsúlyozva annak szükségességét, hogy a késő ősz és tél folyamán ezeknek a tevékenységeknek a további kiterjesztésére van szükség. Az RMDSZ Nőszervezete és az erdélyi egyházak nőszövetségei között 2017-ben jött létre együttműködési megállapodás, amely alapot nyújt a szervezetek helyi szintű partnerségéhez.

„Céljaink szinte azonosak, segíteni, támogatást nyújtani közösségünk rászoruló tagjainak, a lelki támasztól egészen a gyógyszer- és élelmiszerszükséglet ellátásáig, a naprakész információ biztosításától az elszigeteltség enyhítéséig. Ennek érdekében felkértük az egyházi nőszövetségeket, hogy csatlakozzanak a Halljuk Egymást!, és a Segíts okosan elnevezésű akcióinkhoz, hiszen együtt, közösen hatékonyabbak, eredményesebbek tudunk lenni, és segítő szándékunk több mindenkihez ér el” – nyilatkozta Biró Rozália, az MRDSZ-es Nőszervezet elnöke.

A megbeszélésen részt vettek a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, az Erdélyi Református Egyházkerület, a Bihar és Szatmár megyei katolikus nőszövetségek, az Evangélikus-Lutheránus, Unitárius és a Baptista Egyház nőszövetségeinek vezetői.

Hivatkozások: Cikk a Maszol.ro oldalán. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!