A média segítségével hirdetik az igét a dunaújvárosi evangélikusok

A média segítségével hirdetik az igét a dunaújvárosi evangélikusok

Share this content.

Forrás: dunaujvaros.com, szöveg: Cs. L., fotó: Végh Zoltán
Dunaújváros – Az adventi gyertyagyújtást virtuális formában, a médiumokon keresztül nézhetik majd meg a hívek, emellett pedig rendszeresen jelentkezik majd a DSTV földfelszín feletti és online adása is istentiszteletekkel, amelyeket a négy történelmi egyház képviselői tartanak majd – írta a Dunaújváros.com, miután minderről sajtótájékoztatón számolt be Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Stermeczki András evangélikus lelkész.

Koszorú lesz, vásár nem

Advent időszaka nagy terhet ró azokra, akik ezt egyedül, vagy valamilyen lelki problémával küzdve élik át – hangsúlyozta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere azon a sajtótájékoztatón, amelyet egy, a négy történelmi egyházzal közös kezdeményezés kapcsán tartottak a Városháza „C” szárnyában:

„Bár karácsonyi vásárt nem tarthatunk, ám az advent az ünnepi évkörnek olyan része, amelyet méltóképp kell megélnünk. Ezért is örültem Stermeczki András evangélikus lelkész megkeresésének, amely ehhez járul hozzá, és amely, úgy gondolom, mindenképpen hiánypótlónak számít majd. Szükség van ebben az időszakban a fényre, amelyet a karácsony jelent – ám ezt az ünnepet akkor tudjuk igazán megélni, ha felkészülünk rá.”

Fény a növekvő sötétségben

A sajtótájékoztatón Stermeczki András evangélikus lelkész is részt vett, aki elmondta: már a vírus első hullámában megfogalmazódott bennük, hogy lehetőséget biztosítsanak arra, hogy otthonaikban is megismerhessék Isten üzenetét a hívek, most pedig, a közelgő adventi időszakban kiemelten kezelik ennek súlyát. A lelkész elmondta, a média bevonásával hirdetik az igét:

„A mostani időszakban percről percre nő a sötétség, és nemcsak azért, mert később kel fel a nap, és hamarabb megy le, hanem amiatt is, hogy több borús felhő van fölöttünk; nem ismerjük a járvány kifejletét. Ezért is fontos, hogy mindenkihez, akinek igénye van erre, mindenképpen eljuttatjuk Isten igéjét a tv-képernyők, a monitorok előtt, a média bevonásával. ”

A kezdeményezés a helyi médiaműhelyek bevonásával válik teljessé: amellett, hogy a hívek felvételről láthatják majd a keresztény  egyházak közös adventi gyertyagyújtásait, rendszeresen jelentkezik majd olyan műsor a DSTV kínálatában – méghozzá a hagyományos sugárzás mellett az online felületen is –, amelyben a római katolikus, evangélikus, református és görögkatolikus egyházak képviselői tartanak istentiszteletet.

Címkék: Dunaújváros - média - advent -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!