Éneklő közösség – Ünnepeljük együtt Isten ajándékainak sokféleségét, egyediségét és egységességét!

Éneklő közösség – Ünnepeljük együtt Isten ajándékainak sokféleségét, egyediségét és egységességét!

Share this content.

Forrás: LWI, fordítás: Balicza Klára
Genf – Az idei adventben ismét folytatja „Éneklő közösség” (Singing Communion) nevű sorozatát a Lutheránus Világszövetség (LVSZ). A tavalyi és a tavalyelőtti évhez hasonlóan minden nap egy-egy tagegyház adventi énekével ismerkedhetünk meg. Idén a Világszolgálati Osztály (World Service) segélyprogramjainak helyszínei kerülnek fókuszba. Az LVSZ jelenleg összesen 25 afrikai, ázsiai, közép-amerikai, karibi és közel-keleti országban van jelen ilyen módon.

A napi posztok az advent.lutheranworld.org oldalon, valamint az LVSZ Facebook-oldalán jelennek meg 2020. november 29. és december 24. között. 
Használjuk az adventi időszakot arra, hogy együtt ünnepeljük Isten ajándékainak sokféleségét, egyediségét és egységességét! (#lwfadvent)

„Dicsérjétek [az Urat] hatalmas tetteiért, dicsérjétek nagyságához méltóan!
Dicsérjétek kürtzengéssel, dicsérjétek lanttal és hárfával!
Dicsérjétek dobbal, körtáncot járva, dicsérjétek citerával és fuvolával!

Dicsérjétek csengő cintányérral, dicsérjétek zengő cintányérral!”
(Zsolt 150,2
5)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!