Imákat így még nem hallhattál

Imákat így még nem hallhattál

Share this content.

Forrás: NAP média
Budapest – Soha nem volt jobban szükségünk az ima megtartó erejére, mint most, a globális vírushelyzet időszakában, mégsem volt könnyű megtalálni őket, főleg nem jó minőségben. „Teremts bennünk csendet!” címen CD-n és online egy hiánypótló gyűjtemény jelent meg sok ezer éve lelkitámaszt adó szent szövegekből, neves színművészek előadásában. Az imádságok között evangélikus imákat is találunk.

A tavaszi „leállás” alatt már érezhető volt, hogy az emberek minden korábbinál nyitottabbak lettek a lelki feltöltődést segítő tartalmakra. Látványosan felpörögtek a hangoskönyvek, és az ilyen témával foglalkozó filmek és előadások megtekintései. Az egyik legalapvetőbb lélekkel foglalkozó tartalomcsoport, az imádságok mégis alig voltak elérhetőek, jó minőségben még a legismertebb szövegek sem voltak megtalálhatóak az online térben. 

„Én vallásos vagyok, de azon kívül, hogy a mindennapi életben tartom a vallási szabályokat, a munkámba ezt kevéssé vittem bele eddig. Most egy olyan együttállás alakult ki, amiben ez összekapcsolódott. Ettől függetlenül ez a gyűjtemény nem egy vallási promóció, inkább egy reakció arra, ami a vírus miatt az emberek lelkében kialakult” – foglalta össze a gyűjtemény történetét Molnár Gábor, a Gold Record ügyvezető igazgatója, aki azt is elmondta, hogy első körben a katolikus, a református és az evangélikus imákat gyűjtötték össze egyházi szakértő segítségével, lektorálásával. A kiadvány finanszírozása állami és egyházi támogatás nélkül, a kiadó saját forrásából történt, és a tartalmakból befolyó nyereséget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére ajánlották fel.

Az imádságokat neves színművészek és médiaszemélyiségek mondták fel, akik mindannyian lelkesen vettek részt a projektben. Bajza Viktória, Bencze Ilona, Dunai Tamás, Galbenisz Tomasz, Gundel Takács Gábor, Hűvösvölgyi Ildikó, Kautzky Armand, Kiss Mari, Kökényessy Ági, Nagy Sándor és Németh Borbála kölcsönözték hangjukat a felvételekhez. 

A lemezborító és az online tartalmak borítóképeit és kapcsolódó kreatív anyagait a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-n keresztül felkért grafikusművész, Szabó Zsófi készítette el, akivel már korábban is dolgozott a kiadó. 

Ebben a lejátszási listában hallgathatók meg az imádságok a Youtube-on:

Címkék: ima - imádság -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!