Az önkormányzat is támogatja az evangélikus templom harangjának felújítását Felsőnánán

Az önkormányzat is támogatja az evangélikus templom harangjának felújítását Felsőnánán

Share this content.

Forrás: teol.hu, szöveg: Brunner Mónika, fotó: Máté Réka
Felsőnána – Felsőnána is készül az ünnepekre. A meghitt, családias hangulat a járványhelyzetben még jobban felértékelődik.

A település központjában hamarosan karácsonyfát állít a Német Nemzetiségi Önkormányzat, tájékoztatta a Teol.hu-t Bíró Szabolcs. A polgármester első ciklusát tölti, a községben nőtt fel, egész családja felsőnánai. Fő célja segítőkészen, a település fejlődése érdekében eljárni. Szívügyének tartja a civil szervezetek újjáélesztését, a község közösségének újrakovácsolását. Negyvenegy év után ezért ismét van focicsapatuk, a Felsőnána SE, sportklubjuk, a Felsőnánai Sportegyesület, és még épp befértek a megyebajnoki nevezési határidőbe. Több mint egy tucatnyian futballoznak náluk, hetven százalékuk felsőnánai, a többiek kétyiek, murgaiak. Az önkormányzat támogatja a település központjában található evangélikus templom harangszerkezetének felújítási munkálatait, van katolikus templomuk is, amely imaházként szolgál.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!