Az advent most is irányt mutat – Gyertyagyújtó áhítat Pusztaszentlászlón

Az advent most is irányt mutat – Gyertyagyújtó áhítat Pusztaszentlászlón

Share this content.

Forrás: zaol.hu, szöveg: Gyuricza Ferenc
Pusztaszentlászló – Kültéri gyertyagyújtó áhítattal köszöntötte a település evangélikus gyülekezete az adventi időszak kezdetét. A vasárnapi eseményen Zsugyel-Klenovics Katalin lelkész hirdetett igét.

A közösségi ház udvarán tartott istentiszteleten a gyülekezet lelkésze arról beszélt, hogy a csendesen, méltóságteljesen megérkező adventtel új egyházi esztendőbe lépünk. Az advent a bizonytalanban is irányt mutat, hiszen valami új reménységét költözteti be életünkbe. Ez a reménység pedig nem más, mint a krisztusi szeretet.

„Egymás szeretete minden körülmények között gyakorolható – hangsúlyozta a lelkész. – A szeretet nincs se helyhez, se időhöz, se alkalomhoz kötve. Nem kell elhalasztani betegség miatt, nem kell lemondani a járvány terjedésének következtében."

„Az evangélikus egyház beltéri istentiszteleteket a járvány miatt nem tart, ám vasárnaponként hasonló szabadtéri alkalomra várják a híveket" – hangzott el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!