BESZ: Beethoven bolygói – Gondolatok születésének 250. évfordulóján

BESZ: Beethoven bolygói – Gondolatok születésének 250. évfordulóján

Share this content.

Forrás: BESZ
Budapest – A Budavári Evangélikus Szabadegyetem következő alkalmát 2020. december 14-én, hétfőn 19 órai kezdettel tartják online közvetítéssel a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook oldalán (www.facebook.com/evangelikus).

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök rövid áhítatát követően dr. Batta András professzor, zenetörténész, egyetemi tanár tart előadást Beethoven bolygói - Gondolatok születésének 250. évfordulóján címmel. Az élő videó alatt kérdésfeltevésre is van lehetőség. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

250 éve született Beethoven, de zenéje, szelleme minden történelmi korban, más és más miatt – aktuális. Ma talán leginkább azért, mert megerősíti, vagy akár visszaadja a hitünket a világba, amelyet eredetileg nekünk teremtettek, és csodák tömegével vesz körül bennünket. Az öreg és süket Beethoven belülről hallotta meg mindezt, és hozta létre élete utolsó évtizedében műről műre a maga bolygóit: isteni érintéseket földi szenvedései között. Az előadás ezek körül a bolygók körül kering, és oszt meg pillanatfelvételeket különleges zenei tájakról, víziókról.

A Budavári Evangélikus Szabadegyetem perselypénzét mindig egy rászoruló gyülekezet támogatására gyűjtötik, így idén Nagycserkesznek. 

Nagycserkeszen a Magyar Falu Program keretében egy pályázatból az üresen álló parókiát újítják fel és új funkcióval látják el. Reménység szerint az egész közösség javát fogja z szolgálni. Az alagsorban ifjúsági alkalmak tarthatók majd, a földszinti és emeleti helyiségekben idősek klubja, főzőtanfolyam, baba-mama klub, közösségi mosoda, és iroda kap majd helyet. Az épület berendezése még az előttünk álló hónapok feladata lesz. 

Az adományokat A Budavári Evangélikus Egyházközség számlájára lehet eljuttatni:

Budavári Evangélikus Egyházközség: OTP Bank 11702036-22377827-00000000 A közleménybe kérjük írják bele: Adomány Nagycserkesznek

vagy közvetlenül

Nagycserkeszi Evangélikus Egyházközség OTP Bank 11744003-20930064 A közleménybe kérjük írják bele: Budavári Szabadegyetem adománya

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!