Naptárt adott ki a magyarországi Lepramisszió

Naptárt adott ki a magyarországi Lepramisszió

Share this content.

Szöveg: Riskóné Fazekas Márta
Budapest – A magyarországi Lepramisszió vezetője személyes soraival küldte ki a 2021. év naptárát. Riskóné Fazekas Márta azt is megosztotta a támogatókkal, hogy India, Kongó és Mianmar lesznek a következő évben vállalt támogatásuk megvalósulásának országai.

„Mindhárom országban nagy a szükség arra, hogy kiszámítható módon álljunk a betegek mögé – írta a hírlevélben. – A világjárvány szinte teljességgel kezelhetetlen ott, ahol normál körülmények között is úr a szegénység, a velejáró kiszolgáltatottság. Nem is tudjuk elképzelni, hogy Indiában falvak lakosságának fele hal meg például a koronavírus-járványban, az életben maradók pedig bármikor lehetnek a következő áldozatok.”

Ebben a helyzetben a leprabetegek és családtagjaik még nagyobb megpróbáltatásoknak vannak kitéve, mint máskor. Értük különben sem emel környezetükben senki sem szót, nem védelmezi, pártolja őket még a családjuk sem. A járvány során pedig még több ellenszenv és közöny veszi őket körül. Senki nem foglalkozik sorsukkal, még inkább leszűkülnek lehetőségeik, sokkal inkább teherré válnak. 
Támogassuk a Lepramisszió munkáját! Részleteket a szervezet honlapján olvashat.

Címkék: Lepramisszió -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!