Elhunyt Szemerei Zoltán

Elhunyt Szemerei Zoltán

Share this content.

Szöveg: Fabiny Tamás. Fotó: Evangélikus Élet
Budapest – „Ma reggel jött a megrendítő hír: 76 évesen meghalt Szemerei Zoltán – írta Fabiny Tamás elnök-püspök Facebook oldalán. – Tudtuk, hogy a koronavírus őt is levette lábáról, de bíztunk gyógyulásában. Az ő derűs egyénisége valahogy nem fér össze a halállal. Isten kegyelmes szeretetébe ajánljuk őt. Több mint fél évszázadon állt egyházi szolgálatban, hiszen 1968-tól 2003-ig vezette az Országos Egyház gazdasági munkáját, majd három éven át a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelője, 2006-tól pedig két cikluson keresztül országos presbiter volt. Képes volt mindig csapatban dolgozni.”
„Nagyon sok gyülekezet lehet hálás az ő szakszerű és bürokráciamentes segítségéért. „Pénz az nincs” szokta mondani, aztán valahogy mindig lett. Színes egyénisége, lazasága nagyon fog hiányozni.
Egyházkerületi felügyelői beiktatásakor székfoglalót kellett mondania. Ha valami idegen volt tőle, az a székfoglaló műfaja. Ám akkor is természetes tudott maradni, és egyebek mellett ezt mondta: „Ígérem, hogy nem leszek ott minden ünnepi alkalom bevonulásán, de nem leszek rest szürke vasárnapokon és hétköznapokon elmenni egy-egy gyülekezetbe. Mindig lesz időm arra, hogy előzetes egyeztetés után meghallgassam a lelkészeket, gyülekezeti tagokat, ha ilyen kéréssel megtisztelnek.”
Isten igéje vigasztalja családját és mindnyájunkat: Kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez. (Ef 2,8)” – írta emlékezésében Fabiny Tamás elnök-püspök.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!