Januárban kezdődik a „House of One” építkezése

Januárban kezdődik a „House of One” építkezése

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Berlin – A Berlinbe tervezett Három-Vallás-Háza, az úgynevezett „House of One" építése várhatóan jövő év januárjában kezdődik a Petriplatzon. A 47,3 millió eurós projekt tervezett alapkőletétele 2021. május végén lesz esedékes, a megnyitó pedig 2024–2025-ben várható.

Berlin polgármestere, Michael Müller (SPD) a „House of One"-ra a város nagy esélyeként tekint, ugyanis a projekt már most a tolerancia, a nyitottság és a felekezetek közötti párbeszéd szimbóluma.

Az épületben a jövőben egy fedél alatt zsinagóga, templom, mecset, középen pedig a találkozás és a párbeszéd helyszíneként szolgáló terem lesz.

A projektet kizárólag gyűjtésekből és nyilvános adományokból finanszírozzák, eddig harmincmillió euró gyűlt össze.

A terveket a berlini Kuehn Malvezzi Építésziroda készíti.

Christian Stäblein püspök (Berlin-Brandenburg-sziléziai Oberlausitz Protestáns Egyház / Evangelischen Kirche Berlin-Brandenburg-schlesische Oberlausitz) szerint a „House of One" szimbóluma túlnyúlik a városon: „egy plurális, sokrétű világban élünk, ahol a hangok durvábbakká, az ellentétek a világnézetek és a vallások között élesebbekké váltak, ezért is kiemelten fontos a párbeszéd terme”.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!