Biblia Playmobil-nyelven

Biblia Playmobil-nyelven

Share this content.

Forrás: lutheranworld.org, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Berlin – Michael Sommer német író, rendező és dramaturg Playmobil-figurák segítségével mutatja be a Bibliát. Minden bibliai könyvet egy-egy 10 perces videóban összegez, ehhez kb. 1500 különböző Playmobil-figurát használ fel.

Az októberben megkezdett sorozat az Evangelisch.de oldalán érhető el, az új epizódok keddenként jelennek meg. 

A projekt célja, hogy az embereket ösztönözze a Biblia új szemszögből történő megismerésére. A videókra készülve Sommer az elejétől a végéig elolvasta a Bibliát, eközben gyakran szembesült nyugtalanító kérdésekkel. Igyekezett a történeteket és a szereplőket sem klisék mentén bemutatni.

Ahogy Ireneusz Lukas, az LVSZ európai régiójának titkára elmondta, az ötlet jól illeszkedik a reformációi hagyományba, hiszen ahogyan akkoriban jelentős eredmény volt a Biblia nemzeti nyelvekre történő fordítása, napjainkban is fontos, hogy a gyakran kizárólag interneten tájékozódó emberek ilyen újszerű módon ismerkedhessenek a Bibliával. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mindez nem helyettesítheti magának a Bibliának az olvasását.

Címkék: Playmobil - Biblia - Németország -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!