5+1 kacatmentes ajándékötlet karácsonyra!

5+1 kacatmentes ajándékötlet karácsonyra!

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Torda Eszter
Évről évre sokan sóhajtanak nagyot decemberben, amikor az ajándékozás kerül szóba: idén sincs ötletük, mivel lepjék meg családtagjaikat, barátaikat. Miután az összes illatgyertyaboltot és dísztárgy-kiskereskedést kilőttük, íme néhány ötlet a kacatmentes ajándékozásra.

1. Kuponmánia helyett idő és figyelem

A kupon nem újdonság – az ünnepeket megelőző hónapokban elárasztják a boltokat a lelkes vásárlók a különböző kedvezményekre jogosító, innen-ottan begyűjtött kuponokkal –, ez az ajándékötlet azonban egy kicsit más. Ugyanis nemcsak vásárlási kuponokkal csalhatunk mosolyt szeretteink arcára, hanem azzal is, ha az ajándékba adott kártyákon odafigyeléssel és kedvességgel, rájuk szánt idővel lepjük meg őket.

A fáradt szülőknek ajándékozhatunk egy hétvégi gyerekfelügyeletet, a régen látott barátnőnek egy délutáni kávézást, a testvérünknek például egy közösen eltöltött estét némi társasjátékkal – egy kis kártyára felírva és egy szép borítékba helyezve egy ilyen alkalom mindennél többet érhet.

2. Élményteli tanulás

Sokunknak van olyan ismerőse, aki nem tud főzni, de szívesen megtanulna; lehet, hogy valakit az akvarellfestészet vagy a virágkötészet érdekel, de nincs ideje foglalkozni vele; más szívesen készítene otthon szappant, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá. Számukra remek ajándék lehet egy érdeklődésükhöz közel álló tanfolyam, amelyre ugyan régóta vágyik, de magától nem menne el.

Ha az illető esetleg elfoglaltabb, és hosszabb tanfolyamra nincs módja, a napjainkban egyre népszerűbb workshopok, azaz egy-két napos kreatív programok is jó megoldásként szolgálhatnak.

Tovább a teljes cikkre.

Az összeállítás az Evangélikus Élet magazin 85. évfolyam, 47–48. számában jelent meg 2020. december 6-án.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!