Karácsonyi szimbólumok – 10 + 1 kihagyhatatlan kellék

Karácsonyi szimbólumok – 10 + 1 kihagyhatatlan kellék

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté
A karácsonyi szimbólumok, jelképek körbeölelik az ünnepünket, mégis sokszor rádöbbenünk arra, hogy igazából nem is értjük, mi mit is jelent, mit miért csinálunk a várakozás és az eljövetel időszakában. Most abban szeretnénk segíteni, hogy megérthessük a legalapvetőbb karácsonyi kellékek, tárgyak, ételek és eszközök jelentőségét és üzenetét.

Tizenegy olyan szimbólumot gyűjtöttünk össze, melyeknek nemcsak Európában, de itt, Magyarországon is különleges tartalma van. Különösen is figyeltünk azokra a magyar sajátosságokra, amelyeket érdemes lenne újra felfedezni és feleleveníteni az ünnepi asztal körül. Ilyen a Luca-búza és a piros alma szokása, melyeknek mély keresztény üzenetük is van.

De nem maradhat ki videónkból a koszorú, a kalendárium és a karácsonyfa sem, valamint olyan különleges eszközöknek is megmutatjuk a keresztény hátterét, mint a csillagszóró és a csengettyű.

Elkalauzolunk benneteket a keresztény gasztronómia világába is a hal és a Jézus-kalács bemutatásával, de a sorból az édességek, így a szaloncukor sem maradhat ki!

Ha nemcsak átélni, de megélni is szeretnétek az ünnepet, ne hagyjátok ki videónkat, tartsatok velünk!

 

Címkék: karácsony - szimbólum -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!