Hogyan készül egy püspök az idei karácsonyra? (podcast)

Hogyan készül egy püspök az idei karácsonyra? (podcast)

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Zsíros András
Miközben az év utolsó két hetében lelassul a világ, bezárnak az üzletek, és mindenki otthon, a családjával igyekszik tölteni az ünnepeket, a lelkészeknek ez az időszak jelenti a legtöbb feladatot.

De mennyire intenzív a karácsony egy püspök számára, és milyen változásokat hoz az idei? Ennek jár utána ez az adás, amelynek vendége Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke. Kiderül az is, milyen tapasztalatokat szerzett, mióta 2018-ban beiktatták, és milyen kihívásokkal kell megküzdenie mostani felelős pozíciójában. Egykori közvetlen szolgatársként, barátként kérdezi őt Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Mezőberényből Lázárné Skorka Katalin és Zsíros András gerendási lelkész.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!