Falra mászik a ninja tiszteletes

Falra mászik a ninja tiszteletes

Share this content.

Forrás: tv2.hu
Dunaújváros – Stermeczki András evangélikus lelkész még 2018-ban a TV2 egyik nagy sikerű műsorában, a Ninja Warriorban mérette meg magát az igen nehéz akadálypályán. 2021. január 9-én a Tények Plusz adásában szerették volna a lelkész egy napját nyomon követni. Bemutatták, hogy az „Isten sokoldalú követe” milyen örökmozgó: felmászik a templom falára épített mászófalon, a hittanórák után focizik egyet a gyerekekkel, aztán a hívei idősebb tagjaihoz igyekszik: házhoz megy a vírus miatt egy imádságra. Ha ez még mind nem lenne elég, bárki megnézheti a lelkész 650 darabból álló, különleges matchbox gyűjteményét, amit hol máshol, mint a templomban állítottak ki.

A Ninja Warriorban való részvételről az Evangélikus.hu oldalán többször is beszámoltunk, ITT, ITT és ITT is.

A dunaújvárosi lelkész azonban azóta sem hagyta abba az aktív sportolást, ezt mutatták be többek között a TV2 Tények Plusz adásában, amit itt tekinthetnek meg:

Részlet és teljes adás.

Stermeczki András örült a TV2 újbóli megkeresésének, hiszen úgy véli, a mai missziós stratégia megköveteli azt, hogy kilépjünk a templom falai közül és evangélikus, keresztény identitásukat megtartva bemutatkozzunk olyan emberek számára, akik nem járnak templomba.

A műsorban igazán részletgazdagon tárják elénk azt, ahogyan szolgálatát végzi. Hittanórán, házi bibliakörön is részt vehettünk, de még egy istentiszteletből is közöltek részleteket az alkotók. Sőt, bemutatták a többszáz darabból álló játékkiállítást is, amit most is meg lehet tekinteni a templomukban.

A kiállításról a Karc FM is beszámolt, 2021. január 8-án délelőtt a Spájz adásában is készült Stermeczki Andrással egy beszélgetés.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!