Fényablak – Imádkozzunk a gyászolókkal együtt!

Fényablak – Imádkozzunk a gyászolókkal együtt!

Share this content.

Szöveg: Makoviczky Gyula
Ezekben a hetekben és hónapokban naponta százak esnek áldozatul a járványnak. A sötét időkben a gyászolókkal való együttérzésünket szeretnénk kifejezni.

A Németországi Protestáns Egyház (EKD) kezdeményezéshez csatlakozva, péntek esténként tegyünk ki egy gyertyát vagy mécsest az ablakunkba. A kis láng mondja el érzéseinket: gyászunkat, a gyászolókkal való együttérzésünket, aggodalmunkat azokért, akik az életekért küzdenek.

A fény az ablakon kívülről és belülről is jól látható. Egyszerre ad fényt a világ és az otthon számára. Veled vagyok. Együtt vagyunk. Ha egymáshoz közeledünk, Istenhez közeledünk. Isten közelít hozzánk.

„Uram, Istenem, igen nagy vagy, fenségbe és méltóságba öltöztél, világosságot vettél magadra, mint egy köpenyt.” (Zsolt 104,1–2)

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!