A továbbtanulás útvesztőjében – segítünk eligazodni!

A továbbtanulás útvesztőjében – segítünk eligazodni!

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Budapest – Közeledik az érettségi időszaka, amikor minden diák komoly kérdések előtt áll. A továbbtanulás sokak számára igazi útvesztőnek tűnhet, ahol egyedül kell döntést hozni, hogy később milyen munkát végez, hol dolgozik majd az ember. Ez kétségkívül nehéz feladat, amit most a digitális oktatás sem könnyített meg. A KötőSzó blog 2021. január 22-én, Facebook oldalán olyan beszélgetést szervezett, ahol a továbbtanulás, pályaválasztás, digitális oktatás kérdései kerültek elő.

A beszélgetés során szóba került az érettségi elhalasztásának kérdése, a digitális oktatás hosszútávú hatásai, a szakválasztás tényezői és a koronavírus esetleges hatásai, továbbá az egyetemválasztás szempontjai, online nyílt napok jelentősége is.

A beszélgetés résztvevője volt Kovács Gábor, iskolapszichológus (Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Budapest), Horcsákné Tóth Edit, 12. évfolyamos osztályfőnök (Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, AMI és Kollégium, Békéscsaba), Pákozdi Zsófia, 12. évfolyamos diák (Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Győr), Major Mónika, 12. évfolyamos diák (Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium).

A KötőSzó evangélikus blog részéről jelen volt Antal Bálint, a Luther Kiadó igazgatója, Kézdi Beáta, a KötőSzó szerkesztője és az Evangélikus Élet főszerkesztője valamint Szebenszki Noémi, a KötőSzó szerkesztője.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!