Az országos elnökség Soltész Miklóssal egyeztetett

Az országos elnökség Soltész Miklóssal egyeztetett

Share this content.

Forrás: Facbook.com / Fabiny Tamás
Budapest – Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő 2021. január 28-án Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát fogadták a püspöki hivatalban. Az országos elnökség részéről aláírták a lelkészek jövedelempótló támogatásával kapcsolatos megállapodást.

Az elnökség tagjai tolmácsolták a lelkészek – különösen is a szórványhelyzetben szolgáló kollégák – köszönetét is.

A korábbiakhoz képest csaknem kétszeresére emelkedett összeg nagyobb részét változatlanul a kistelepüléseken szolgáló lelkipásztorok fizetésének kiegészítésére fordítják, a fennmaradó összeget pedig megfelelő előkészítés után teljesítményarányú ösztönzésre kívánják felhasználni. Az elnökség részéről hamarosan javaslatot tesznek az elosztást illetően.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!