Ökumenikus istentisztelet-sorozat Kézdivásárhelyen

Ökumenikus istentisztelet-sorozat Kézdivásárhelyen

Share this content.

Forrás: evangelikus.ro
Kézdivásárhely – A kézdivásárhelyi evangélikus templom a város ökumenikusságának a szimbólumának tekinthető, hiszen vasárnaponként evangélikus, református és unitárius istentiszteletet is tartanak. Három évvel ezelőtt a lelkészek úgy döntöttek, hogy minden hónap negyedik vasárnapján közös ökumenikus istentiszteleten ünnepelnek.

Az elmúlt év márciusától a hatósági rendelkezések nem tették lehetővé, hogy közös alkalmakat szervezzünk. Hosszú kihagyás után január 31-én újra együtt lehettek a felekezetek.

Végh Nimród evangélikus lelkész köszöntötte a jelenlévőket, Buzogány Csoma István unitárius lelkész hirdette Isten igéjét, a zenei szolgálatot az ökumenikus zenekar végezte.

Legközelebb február 28-án 11 órától tartanak közösen istentiszteletet.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!