Elindult az E-hangműhely, a Magyarországi Evangélikus Egyház könnyűzenei műhelye

Elindult az E-hangműhely, a Magyarországi Evangélikus Egyház könnyűzenei műhelye

Share this content.

Forrás: Facebook.com / E-hangműhely
Budapest – Az E-hangműhely azzal a céllal jött létre, hogy az evangélikus egyház évtizedes könnyűzenei hagyományára építve szakmailag segítse az evangélikus és az evangélikussághoz közel álló, kezdő és haladó könnyűzenészeket. A szakmai segítség mellett cél egy támogató, lelki közösség kialakítása a könnyűzenei szolgálatot végzők között.

A műhelymunkát elsősorban személyes jelenléttel, a MEE Országos Irodájának próbatermében és annak előterében képzeljük el, modul-rendszerben. Sajnos ezt az elképzelést a járványhelyzet erősen megnehezíti, így a szervezők egyelőre videókkal jelentkeznk a Facebookon, hogy bemutassák az E-hangműhely működését és a különböző modulokat.

A résztvevők számára választható modulok a következők:

- Dalszövegírás, prozódia

- Hangosítás

- Hangszeres tudás

- Liturgikus könnyűzene

- Producerség

- Studiótechnika

- Zeneelmélet

- Zenekarban zenélés

Az E-hangműhely tagjai: Bálint Ádám, Jansik Tamás, Nagy Szabolcs, Pete Dóra, Smidéliusz Gábor, Szidoly Roland, Szikra Benedek, Wölfel Mihály

Február 7-én, vasárnap a Duna Televízióban vetített Evangélikus Ifjúsági Műsorban beszélgetést hallhattunk az E-hangműhelyről.

Ezt adjuk most közre.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!