10 + 1 gondolat a házasságról

10 + 1 gondolat a házasságról

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté
Keresztényként bátran hangsúlyozhatjuk azt az igazságot, hogy Isten szent és magasztos kapcsolatként tekint a házasságra. Örömét leli két emberi szív egymásra találásában, szíve vágyik arra, hogy sikerüljön nekünk boldog házasságban élni. Ehhez azonban érdemes odafigyelni pár apróbb vagy fontosabb dologra. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

1. Bizalom

Minden házasság alapja a bizalom. Fontos, hogy az ember teljes lényével meg tudjon bízni a másikban, hisz egész életünket a kezébe helyeztük. Ha bízom a társamban, kitárulkozhatok előtte. Megszűnek a falak, önmagam lehetek hibáimmal és erényeimmel együtt.

2. Barát

Noha ritkán használt kép, mégis fontos, hogy a házastársam a barátom is legyen. Ne csak testi-lelki vonzalom legyen közöttünk, hanem legyenek közös témák is. Olyan ember legyen házastársam, akivel mindent megoszthatok. Egy igazi barát pedig minden percben kíváncsi rám, mert szeret.

3. Elköteleződés

Gyakran félünk kimondani bizonyos szavakat, mert súlyuk van. De vajon baj-e, ha hangsúlyt kap, hogy férj vagy feleség vagyok, házasságban élek? Elmúlt az a világ, ahol félni kellett az elköteleződéstől. Ha fontos és számít nekem, hogy van házastársam, bátran legyek is rá büszke, hisz ez az emberi kapcsolatok egy másfajta, páratlan szintje.

4. Társ

Nem vagyok egyedül! Sokszor félreértjük ezt a kifejezést. A házasságban ez nem azt jelenti, hogy mindig a másik mellett kell lennem. Sokkal inkább azt, hogy tudhatom: még ha fizikailag távol is vagyunk egymástól, valakinek ott vagyok a szíve közepén. Mindig, minden percben, minden helyzetben. Ezt elég tudni, és sosem leszek egyedül!

A továbbiak itt olvashatóak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!