Ismét jelentkezik a Hallhatóan evangélikus, az evangélikus egyház másfél órás műsora a Mária Rádió hullámhosszán

Ismét jelentkezik a Hallhatóan evangélikus, az evangélikus egyház másfél órás műsora a Mária Rádió hullámhosszán

Share this content.

Szöveg: Stifner-Kőháti Dorottya, fotó: pexels.com
Budapest – 2021. február 15-én délután fél ötkor jelentkezik a Hallhatóan evangélikus, az evangélikus egyház másfél órás műsora a Mária Rádió hullámhosszán.

Stúdióbeszélgetésben érintjük a héten aktuális hamvazószerdát. Nálunk, evangélikusoknál a farsangból a böjtbe való átlépés gyakorlatilag az első böjti vasárnappal indul. De vajon hány nap is pontosan a böjt?

Maszkos év mögöttünk és év(ek) előttünk, így sajnos a farsangi maszkviselés ma már egész más hangsúlyt kapott. Isten előtt azonban nem kell és nem is tudunk álarcot viselni.

A Házasság Hete minket is foglalkoztat, Bálint nappal ugyan véget ért a hét, de a téma: a házasság és a család megtartó ereje fontos. Kollégánk, Horváth-Bolla Zsuzsanna interjút készített a Házasság Hete idei párjával, valamint bemutatunk egy evangélikus lelkészt és feleségét is. Az Evangélikus Rádiómisszió jóvoltából megismerhetjük Győri Gábor Dávid lelkészt és feleségét, Győri Juditot.

Az evangélikusoknál családban élnek a lelkészek. Mi a szerepe egy papnénak, sőt, ha lelkésznőről van szó, a laikus férjnek a házastárs szolgálatában? Születése évfordulóján megemlékezünk Bóra Katalinról, az első „evangélikus lelkészfeleségről”.

Példaképek februárban.

120 éve, 1901. február 6-án született Ordass Lajos mártírsorsú evangélikus püspök. Megismerjük életet, és saját hangján hallunk tőle egy rövid áhítatot az Útravaló című kötetéből. Gáncs Péter nyugalmazott püspök is feleleveníti emlékeit Ordass püspökről.

Szintén „születésnapos”: Túrmezei Erzsébet diakonissza-költőnőt (1912. február 14.) felekezeti határok nélkül a mai napig sokan ismerik, szeretik, olvassák, verseit, énekeit idézik. Elhangzik egy vers, a Csak alagút, amelyről a stúdióbeszélgetésben is említést tettünk.

A stúdióban Stifner-Kőháti Dorottya, Gáncs Péter nyugalmazott püspök és Hajdú Tibor.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!