Karneváli kavalkád – Így farsangoztak a székácsosok

Karneváli kavalkád – Így farsangoztak a székácsosok

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Bogdánffy-Szőke Anett
Orosháza – Szinte mindenki bevállalta. Nemcsak a gyerekek, hanem a tanári kar és a vezetés is. Miért? Mert ez az élmény ilyenkor jár! És mert mindenki szeret nevetni. Idén talán még inkább szüksége volt a kicsiknek és a nagyoknak is a mókázásra.

Színes, vidám kavalkáddá változott a Székács evangélikus iskola a csütörtöki nap folyamán.

„Mosolyt és vidámságot igyekszünk csalni az iskola hétköznapjaiba – kezdte Nagyné Györgyi Szilvia tanító. – Az idei farsangot szülők nélkül, osztályszinten éltük át. Mi a tanítópárommal „boszorkányhercegnőknek” öltöztünk, ezt a nevet valójában a gyerekek adták nekünk, mikor megpillantottak minket. Talán mert látják bennünk ezt is, azt is. Nagyon élvezték, hogy átváltoztunk velük együtt mi is, és hogy mindannyian megmutattuk egy másik oldalunkat is” – mesélte.

MÁR REGGEL JELMEZT ÖLTHETTEK A GYEREKEK ÉS A FELNŐTTEK IS, ÉS BÁR ÓRAREND SZERINT HALADTAK AZ OSZTÁLYOK A NAP FOLYAMÁN, A TANÍTÓK BELEVITTEK A TANÍTÁSI ÓRÁKBA EGY KIS HUMORT, NÉHÁNY JÁTÉKOS FELADAT IS. A DÉLUTÁNI NAPKÖZIIDŐ PEDIG MÁR TELJESEN A BULIRÓL, A MÓKÁZÁSRÓL, A TÁNCRÓL SZÓL.

„A tanító nénik feladata volt mai nap varázslatossá tétele, és szerintem bátran kijelenthetem, hogy ez sikerült is! – mondta Huberné Tóth Judit tanító. – Igazán színes volt az osztályunkban a paletta, voltak hercegnőink, szuperhőseink, cicáink, katonáink, de sok kreatív jelmezt is megcsodálhattunk. Én minionnak öltöztem, egyrészt, mert én is nagyon szeretem ezeket a viccesek figurákat, másrészt pedig, mert az elsőseim is rajongnak értük. A farsangi mulatságunkat egy különleges tombolasorsolással is megtoldottuk. Az elmúlt két hétben a gyerekek a jó cselekedeteikért tombolákat kaptak, és a szülők jóvoltából most ezekért cserébe át is vehettek néhány apróságot” – mesélte.

Kettő órától már a felsős évfolyamos osztályok is leereszthettek egy kicsit, és osztályszinten náluk is megkezdődött a bulizás egy kis társasozással és vicces feladatokkal fűszerezve. A felsősöknek a diákönkormányzat jelmezversenyt is hirdetett, erre a díszteremben került sor. A gyerekek hagyományos és ÖKO kategóriában is nevezhettek.

Az iskola az otthon tanuló gimisek számára is közzétett egy online farsangfelhívást! Ebben a korosztályban is voltak vállalkozó szellemű tanulók, akik fotón küldték be mókás jelmezötleteiket. Így ők sem maradtak ki az idei farsangozásból.

Érdemes volt jelentkezniük, ugyanis a dobogósoknak az élmény mellett nyeremény is járt! Tortát, óriáspizzát, édességcsomagot vehettek át a legjobbak.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!