Imaestet tartottak a fasori evangélikusok templomában az ökumenikus imahéten

Imaestet tartottak a fasori evangélikusok templomában az ökumenikus imahéten

Share this content.

Videó: Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség, szöveg: Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin
Budapest – Ökumenikus imaestet tartottak a fasori evangélikusok templomában a zuglói és az erzsébetvárosi gyülekezetek az ökumenikus imahét keddi napján, 2021. január 19-én 18 órakor. Az igehirdető Németi Zsolt, az Agape Pünkösdi Gyülekezet lelkésze volt.

A liturgiában részt vettek: dr. Mészáros Kálmán egyháztörténész, baptista lelkipásztor, teológiai tanár; Nagy Károly plébános (Thököly úti Rózsafüzér Királynéja Plébánia); Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke; Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin és Aradi György, a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség lelkészei.

A záró nagykönyörgés előtt a közelmúltban elhunyt nyugalmazott metodista lelkészről, Szabó Andorról, az erzsébetvárosi-zuglói ökumenikus lelkészkör hűséges metodista tagjáról is megemlékeztek gyertyagyújtással és igével.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!