Ismét lesz evangélikus félóra a Kossuth Rádióban

Ismét lesz evangélikus félóra a Kossuth Rádióban

Share this content.

Szöveg: Stifner-Kőháti Dorottya
Budapest – „Erős vár a mi Istenünk” címmel 2021. március 1-én, hétfőn délután fél 2-kor jelentkezik a Magyarországi Evangélikus Egyház félórája.

A tartalomból:

 Okafogyott böjt? Avagy: egy éve élünk korlátok között, sokszor karanténban – miről kellene még lemondanunk? Állandó munkatársunk, Gáncs Péter nyugalmazott püspök gondolatébresztő igei jegyzete

  Biztos alapra építsünk! Ökumenikus világimanap lesz e hét péntekén, március 5-én. A vanuatui keresztény asszonyok előkészítette, világot átfogó imádságháló részleteiről Pintér Márta, a MEÖT Női Bizottsága elnöke, evangélikus lelkész beszél, akivel arról is szót váltottunk, hogy milyen áldott szolgálatuk van a nőknek, asszonyoknak (édesanyáknak, nagymamáknak...), amikor gyermekeiket az első imádságokra tanítják. 

 „Csak hittel lehet túlélni”  Az evangélikus szeretetotthonok egy éve. Egy megható találkozás az üvegfal két oldalán.... Hajdú Tibor a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban járt, ahol Buda Annamáriával, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat intézményvezetőjével sétált a kertben - hiszen az otthonlakók, bár az oltások már megtörténtek, a járvány miatt továbbra sem látogathatók. Egy év mérlegének elkészítése mellett a szerkesztőnek alkalma volt „működésben közben” megtekinteni a kápolna egy különlegesen kialakított részét – a részletek kiderülnek műsorunkból.

 Természetesen Luther Márton is „megszólal”.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!