Vírusterhelések között is hálaadás

Vírusterhelések között is hálaadás

Share this content.

Szöveg: Prof.Dr.h. Széchey Béla József
Budapest – A három évtizedes, immáron írásban is történt rendi megjelenés után, hálát adtak a Jézus Testvérei Ökumenikus Diakónkia Rend folyamatos szolgálati lehetőségéért a közösség sokéves telephelyén, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) épületében, az evangélikus egyetemi lelkészség szolgálati helyén.

A vírusveszélyt is figyelembevevő ünnep igehirdetői szolgálatát D. Szebik Imre nyugalmazott püspök látta el, ő, aki 1991-ben az első Teremtési Ünnepen is részt vett Várszegi Asztrik bencés főapáttal együtt.

A lényeges, valós, hálaadási elemekről Széchey Béla elnök-apát szólt. 1951-től kezdve a közösség szolgálata a rendkívüli, akadályteremtő intézkedések és a korabeli adottságok valós elemei együttesében is folyamatos volt.

Reménytelien és határozott vállalással tekintenek a rend új elnök-apátja és támogatóik – különleges jogállású barátaik – a következő kegyelmi időszakra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!