Vasárnapi ige: Legyünk láthatóan jelen a világban!

Vasárnapi ige: Legyünk láthatóan jelen a világban!

Share this content.

Szöveg: Kondor Péter, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
2021-ben minden héten honlapunkon is közzétesszük az Örömüzenet – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Övezd fel derekadat és indulj, hirdesd nekik mindazt, amit én parancsolok!” (Jer 1,17a)

Mert nem önmagunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat…” (2Kor 4,5)

A parancs egyúttal erőforrás. Hívő emberekként reménységgel végezhetjük szolgálatunkat, és ez ma a legnagyobb dolog a világon. Rengetegen vannak, akik már minden reményüket elvesztették. Sok a csüggedt, szomorú ember, mert sokan hátrafelé néznek, a múltba merengve. Aki azonban az Urat szolgálja, az szükségképpen haladó, előretekintő ember. A jövőbe néz, mivel a jövőt építi, azért munkálkodik. Milyen nagyszerű lenne, ha ez a körülöttünk élő világ észrevenne bennünket mint olyan embereket, akik még tudunk igazán örülni, mert minden nehézség ellenére van reménységünk! Ezért több derűvel, több bizalommal, nagyobb türelemmel, békességgel végezzük a ránk bízott szolgálatunkat!

Felövezett derékkal, mint akik éppen foglalatosak vagyunk abban a munkában, amellyel Urunk megbízott. Mert ha van még valami, ami az egyház szolgálatának a világ előtt hitelt ad, az nem a szó – mert csak beszélni könnyű –, hanem a tettekben is valósággá váló szeretet és segítőkészség. Ha foglalkozik még a világ egyáltalán az egyházzal, csak annyiban teszi, hogy megkérdezi: igaz-e, amit hirdet, komolyan veszi-e maga is, amit a szeretetről tanít? A hirdetett igének a hitele függ attól, hogy mennyit lát belőle aktív szeretetben megvalósítva a világ.
*
Istenünk, szeretnénk felövezett derékkal szolgálni téged. Adj erőt, hogy ne csak szavaink, de a cselekedeteink alapján is megismerjenek bennünket, hogy megváltott, hozzád tartozó emberek vagyunk. Olyanok, akiknek jelen magatartása összhangban van jövendő rendeltetésükkel. Olyanok, akik teljes erőnkkel igyekszünk arra, hogy el is érjük azt, amire Krisztus által elhívtál bennünket. Ámen.

A 2021-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
Az Örömüzenet – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kiadvanyok/konyvek/lelkiseg/oromuzenet-detail
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!